Otevřít menu

OBECNÍ KNIHOVNA PETROV

FACEBOOK KNIHOVNY
Magnesia Litera nejlepsiknihydetem.cz nocsandersenem.cz Babička a dědeček do školky Jihomoravský kraj ctenipomaha.cz
Návštěv :
Celkem : 5118
Týden : 25
Dnes : 2

Dne 20.3.2018 se v učebně Základní školy Petrov konaly ve spolupráci s Městskou knihovnou Hodonín, pobočkou Brandlova, lekce pro žáky. Lektorka p. Alena Přikrylová v lekci s názvem Pan Buřtík a pan Špejlička žákům 2. a 3. třídy poutavým způsobem vysvětlila rozdílnost lidí, v čem jsme stejní, v čem se lišíme...  Žáci 4. a 5. třídy byli v lekci s názvem Bezpečný internet seznámeni s pravidly pro bezpečné používání internetu a také informováni o nebezpečí, které na ně při jeho používání číhají. Při obou lekcích děti výklad p. Přikrylové pozorně sledovaly a aktivně se zapojovaly. Díky profesionálnímu a poutavému způsobu výkladu p. Přikrylové získaly děti cenné informace, za což jí patří velký dík.

Fotodokumentace z uvedené akce je na webových stránkách ZŠ a MŠPetrov                                                         

na adrese:https://www.zonerama.com/SkolaaskolaPetrov/204102


Dne 26.3.2018 se v knihovně konala beseda pro 1. třídu Základní školy Petrov a předškoláky MŠ o knize Petra Horáčka Nový domek pro myšku.


Dne  13.4.2018 se v prostorách kulturního společenského centra a tělocvičny ZŠ konala akce Noc s Andersenemna téma Pejsek a kočička, zúčastnilo se jí 45 dětí a 5 dospělých.

Fotodokumentace je k dispozici na webových stránkách Obce Petrov. 

https://www.obec-petrov.cz/fotogalerie/noc-s-andersenem


Ve školním roce 2017/2018 navštěvovali knihovnu pravidelně jednou týdně žáci 2. a 3. ročníku ZŠ spolu s p. učitelkou Flašarovou v rámci čtenářského kroužku. Seznamovali se  s knihami, povídali si o nich a půjčovali si je.


Dne 3.10. 2018 se při příležitosti Týdne knihoven uskutečnila v sále Kulturně společenského centra Petrov beseda na téma "Vznik ČSR a první léta samostatného stáru z pohledu významných osobností a běžných občanů v našem okrese". Besedou provedl pan Petr Gruber, spisovatel, pedagog, historik a publicista z Hodonína, autor knih s vojenskou a válečnou tématikou. Zajímavé besedy se zúčastnil i vnuk generála Šimana Drgáče, pan Lubor Drgáč z Mutěnic. 

Fotodokumence z akce je na webových stránkách Obce Petrov:

https://www.obec-petrov.cz/


Dne 6.11.2018 se v knihovně konala  akce "Slavnost slabikáře". Paní ředitelka ZŠ za účasti paní starostky předala prvňáčkům slabikáře, děti si prohlédly knihovnu.


Od října 2018 začali knihovnu navštěvovat v rámci čtenářského kroužku žáci 2. a 3. ročníku ZŠ školního roku 2018/2019.


V průběhu roku 2018 se konala pod vedením Mgr. Zdeňka Gloze setkání účastníků kurzu Trénování paměti. Celkem se uskutečnilo 19 setkání, kterých se zúčastnilo 257 občanů.