Otevřít menu

OBECNÍ KNIHOVNA PETROV

FACEBOOK KNIHOVNY
Magnesia Litera nejlepsiknihydetem.cz nocsandersenem.cz Babička a dědeček do školky Jihomoravský kraj ctenipomaha.cz
Návštěv :
Celkem : 5107
Týden : 22
Dnes : 2

V  roce 2019 knihovnu opět pravidelně navštěvují žáci 2. a 3. ročníku ZŠ v rámci čtenářského kroužku.


Pro velký zájem rovněž pokračují setkání účastníků kurzu trénování paměti.


Dne 26.3.2019 navštívili knihovnu spolu s p. učitelkou Marií Březovskou předškoláci MŠ, prohlédli si knihovnu, seznámili se s půjčováním knih. Na závěr dětem přečetla p. knihovnice pohádku o rukavičce.


Dne 12.4.2019 se uskutečnila ve spolupráci obecního úřadu a základní školy akce Noc s Andersenem, které se zúčastnilo 35 dětí a 5 dospělých.


Dne 1.10.2019 navštívili knihovnu žáci 4. a 5. ročníku základní školy s p. učitelkou Mgr. Veronikou Smaženkovou. Seznámili se s provozem v knihovně, způsobem registrace a půjčování knih, prohlíželi si zajímavé knihy.


V rámci projektu Regionální autoři dětem 2 "Zvířátka kolem nás" se uskutečnila dne 22.10.2019 beseda a autorské čtení se spisovatelkou Markétou Harasimovou. Žáky 1. až 4. ročníku ZŠ paní spisovatelka poutavým čtením seznámila s hlavní postavou knihy Z deníku kočičky Ťapičky - kočičkou a jejími příběhy. Dětem i všem přítomným dospělým se beseda velmi líbila, uvedenou knihu včetně věnování a podpisu paní spisovatelky měly děti možnost zakoupit.


V úterý 26.11.2019 proběhlo v knihovně slavnostní předávání slabikářů prvňáčkům. Po zdolání cesty do knihovny pomocí přečtení slabik, kterou pro ně připravila paní ředitelka, byli paní starostkou pasováni  na čtenáře a dostali slabikář. Paní knihovnice prvňáčkům předala pozvánku na návštěvu knihovny pro rodiče s informací, že dítě je možné zaregistrovat jako čtenáře, registrace prvňáčka je po dobu 1 roku zdarma.