Otevřít menu

OBECNÍ KNIHOVNA PETROV

FACEBOOK KNIHOVNY
Magnesia Litera nejlepsiknihydetem.cz nocsandersenem.cz Babička a dědeček do školky Jihomoravský kraj ctenipomaha.cz
Návštěv :
Celkem : 5126
Týden : 23
Dnes : 2

V roce 2022 pokračuje kurz Trénování paměti pod vedením lektora Mgr. Zdeňka Gloze, setkání se uskutečňují pravidelně v pondělí, lekcí se zúčastňuje 14 - 16 seniorek.


V měsíci dubnu a květnu probíhal v knihovně dotazníkový průzkum spokojenosti uživatelů knihovny, kterého se zúčastnilo 41 čtenářek. 


Dne 2. 5. 2022 navštívil lekci trénování paměti štáb České televize v rámci natáčení magazínu Klíč, který se zabývá sociální tématikou. Trénování paměti je jedním z nástrojů, jak zlepšit kvalitu života lidí. Reportáž z návštěvy vysílala ČT 25. 5. 2022.


Dne 20. 10. 2022 se konala v sále kulturního společenského centra beseda se spisovatelkou Lucií Hlavinkovou v rámci projektu s názvem "Do říše kouzel s regionálními autorkami" realizovaného regionálním oddělením Městské knihovny Hodonín.


Besedy na téma Do říše kouzel s kočkou Fabiolou se zúčastnili žáci 1. - 5. třídy základní školy se svými třídními učiteli a paní ředitelkou Renatou Svobodovou, paní Jitka Štípská z Měk Hodonín a starostka obce paní Eva Mlýnková. Spisovatelka Lucie Hlavinková je autorkou knih pro dospělé čtenáře a knížní série pro děti Projekt pes a Sesterstvo s hlavní postavou kočkou Fabiolou. Autorka dětem vyprávěla o svých knihách,  o jejich psaní, zapojovala je do besedy, odpovídala na jejich dotazy. Dětem se beseda líbila, autorce předaly dárky, které ve škole vyrobily.


Dne 2.11.2022 se v knihovně konala Slavnost slabikáře. Po příchodu do knihovny prvňáčci zarecitovali básničku, paní ředitelka ZŠ spolu s paní starostkou předaly prvňáčkům Slabikáře  a glejt, na kterém svým podpisem stvrdili slib, že budou každý den číst a že se budou o Slabikář i ostaní knihy starat. Děti si se zájmem prohlédly knihovnu a knihy, které si brzy budou moci sami číst. Rodiče prvňáčků dostali pozvánku na návštěvu knihovny s upozorněním, že prvňáčci mají 1. rok  registraci zdarma.